Kevään 2016 Logbullet sai lisää hevosia keulalle

Julkaisin juhannuksena 2015 Logbullet-pienoisajokoneen. Ajelin koneella ja totesin, että kone ei ole vielä teknisesti riittävän hyvä asiakkaille myytäväksi.

Sain edelliselläkin versiollakin tuotua puita metsästä, koneen kokonaisidea tuntui toimivalta. Palasin syksyllä takaisin piirustuspöydän ääreen ja suunnittelin koneesta päivitysversion. Halusin koneeseen suuremman moottorin ja kestävämmän etutelin kiinnityksen.

Päivitys 2.8.2017: Uusi video Logbulletin maastoetenemisestä:

Sain uuden version julkaistua Logbulletin facebook-sivuilla maaliskuussa 2016 ja pääsin testaamaan konetta metsään. Logbulletin kevään 2016 versio toimi mielestäni riittävän hyvin myytäväksi asiakkaille. Yllä olevan videon katsomalla saa hieman kuvaa koneen toiminnasta.Logbullet_Keulateksti

Edellisen version palautteesta suuri osuus koski koneen keulan muotoilua. Keulaa pidettiin rujona ja sitä se myös oli. Tein tällä kertaa keulan valmiiksi ennen esittelyä. Uudessa keulassa on viistettä ja jopa pyöreää muotoa yläreunassa.Logbullet_Maasto_Lastattuna

Huomasin ajaessani edellistä versiota, että 20 hevosta ei riitä kunnolla nosturin käyttämiseen saati sitten maastossa kulkemiseen. Hevosia piti saada lisää pellin alle. Uudessa Logbulletissa on Kubotan 35 hevosvoiman diesel-moottori entisen 20 hevosvoiman moottorin sijasta. Moottori jaksaa kuljettaa Logbullettia hyvin, tällä kertaa moottorin teho ei tunnu loppuvan kesken. Logbullet_TakaantaAlta

Logbulletissa on maavaraa 40cm riittävän laajalla alueella koneen alla. Maavara auttaa pienten kivien ja kantojen ylityksissä. Maavarasta huolimatta Logbullet ei kilpaile varsinaisien ajokoneiden kanssa. Logbullet painaa reilut 1300kg, suurimmat varsinaiset ajokoneet painavat 18 kertaa enemmän.

Painoeron huomaa koneen kevyempänä rakenteena ja takavaunun kallisteluna lastatessa tyhjää vaunua. Tukijalatkaan eivät jaksa pitää takavaunua pystyssä otettaessa täysiä lasteja tyhjään vaunuun sivulta.

Logbullet_Sivulta_Maastossa

Koneen kevyemmän rakenteen takia konetta ei voi käyttää rautakankena, kone hajoaa varmasti liian kovassa käsittelyssä. Kone kestää kyllä hyvin normaalia metsätalouteen kuuluvaa käsittelyä.

Koneen keveys on ollut valinta. Saisin pienellä kustannuksella koneeseen 1000kg massaa lisää. Painon nousemisen jälkeen konetta ei voisi enää vetää normaalilla perheautolla autotrailerin kyydissä. Lisäksi koneen metsässä kevyesti kuljettama hyötykuorma pienenisi ajovoiman mennessä rungon kuljettamiseen.

Halutessa suurempaa konetta, pitäisi Logbulletista tehdä kaikin puolin suurempi. Suurempaa konetta kaipaaville on olemassa vaihtoehtona esimerkiksi toisen kotimaisen valmistajan Finnbull -tuotemerkillä oleva ajokone. Minulla ei ole Finnbullista lehtijuttuja ja verkkosivuja suurempaa kokemusta.Logbullet_Maastossa

Logbulleteille oli aitoa kysyntää. Sain jo ennen vappua myytyä ensimmäiset Logbulletit asiakkaille. Tuntui hyvälle myydä ensimmäiset koneet. Olin käyttänyt kaksi vuotta ja neljä kuukautta + ison summan rahaa koneen kehittämiseen tietämättä onko koneelle oikeasti kysyntää.

Seuraavaksi keskityn Logbulletin jatkuvaan parantamiseen asiakaspalautteen avulla sekä koneiden toimittamiseen asiakkaille. Koneen voi nähdä kesällä 2016 ainakin Okra-maatalousmessuilla heinäkuun alussa Turun lähellä ja Finmetko-metsäkonemessuilla Jämsässä syyskuun alussa.

Logbulletin taivalta on helppo seurata facebookissa tykkäämälllä Logbulletin Facebook sivusta. Sivu on julkinen, myös facebookkiin rekisteröitymättömät pääsevät lukemaan uutisia.

One thought on “Kevään 2016 Logbullet sai lisää hevosia keulalle

  1. Päivitysilmoitus: Logbullet pienajokone kulkee metsässä ja mukana | Puuntuottaja – raha on paras metsäneuvoja

Kommentointi on suljettu.